fbpx
';
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Popis projektu
Jedná se o byt ve staré zástavbě v ulici Rudolfovská v Českých Budějovicích. Hlavní přeměna bytu spočívala v návrhu dvou dětských pokojů a vytvoření ložnice namísto zimní zahrady. Šatní skříně nebyly nikde zapotřebí, protože byt je vybaven šatnou.

Původní ložnice uvolnila místo dětskému pokoji pro dva kluky, zatím v předškolím a školním věku, kterým byl navržen pokojík, tak aby se stal ústředním místem jejich dovádění. Dvě vůči sobě výškově oddělené postele zaujímají jednu stěnu, proti oknům se nachází psací stoly a stěna vedle dveří patří úložnému regálu. Hlavní atrakcí je však ,,domácí workout" s lezeckou stěnou, žebřinami, šplhací tyčí nebo sítí a hrazdami na ručkování. Pod postelí je úložný prostor a také schody, které jsou stohovací slouží jako skříňky. Téměř veškeré vybavení bude zhotoveno na míru.

Mladá dáma se zbavila svých dvou bratrů v pokoji a mohlo jí být vytvořeno soukromé království. Hlavním jejím požadavkem byla postel jako domeček. Využili jsme sklonu podkroví a navrhli jsme jednoduchou konstrukci připomínající chaloupku, která do budoucna bude jednoduše demontovatelná. Oproti pokoji pro kluky, tady bude kromě domečku veškerý nábytek sériový.

Návrh samotné ložnice spočíval pouze v umístění stávající postele a jejího doplnění o stěnu s variabilními policemi. Mimo jiné dostal téměř celý byt nové laminátové podlahy Quick-step.

Každá pokoj má jiný charakter, ale spojuje je útulnost a snaha vytvořit každému obyvateli na míru co nejpříjemnější prostředí.