fbpx
';
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Popis projektu
Rekonstrukce panelákového bytu na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích spočívala zejména v přeměně centrálních prostor a návrhu interiéru. Vzhledem v umístění bytu v prvním patře, nebylo možné nikterak vytvořit otvory v nosných panelech, které by dopomohly propojení jednotlivých prostor. Mezi hlavní požadavky investora patřila jednoduchá barevnost, střídmost tvarů, snaha o vytvoření co největší kuchyně a masážní vana. Vše ostatní bylo na nás. Chodba spojující jednotlivé místnosti se stávající vestavnou skříní zůstala dispozičně beze změny. Taktéž WC bylo ponecháno. Hlavní změna se odehrála v kuchyni. Kuchyně již není průchozí a díky přesunu koupelny nabyla na rozměrech. Přímá kuchyňská linka, s vrchními skříňkami ke stropu umístěná u stěny do ložnice, nabízí řadu úložných prostor. Pracovní plocha je rozšířena o pracovní pult, který zároveň slouží z druhé strany jako stůl. Vlevo od vstupu do kuchyni se nacházejí vysoké skříně, které ukrývají zejména technické vybavení, jako je lednice s mrazničkou, pračka a sušička. Poslední část slouží k uskladnění potravin. Dvířka jsou v lesklé bílé, pracovní desku tvoří masiv Hevea a vše doplňují černé úchytky a sklo Lacobel za pracovní plochou. Protože velká část rozpočtu připadla kuchyni, bylo zapotřebí navrhnout obývací pokoj úsporněji. Při vstupu z chodby se vpravo nachází knihovna, rozdělaná na vyšší část pro knihy a nižší pro gramofon, sbírku desek a příslušenství. Sedací souprava bude použita stávající, kterou investor již vlastní. TV stěna je pojednána jednoduchým bílým stolkem a bílou policí. Vpravo od dveří do kuchyně je umístěn menší pracovní stůl. V celém prostoru obývacího pokoje, kuchyně a chodby je navržena laminátová podlaha Quick-step elite 1388. Při návrhu koupelny byl kladen důraz na funkční vybavení a kontrast černé a bílé.