fbpx
';
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Popis projektu
Novostavba dvoupodlažního rodinného domu s požadavek na bezbariérovost v přízemí v městské části Rožnov-České Budějovice.
Největší výzvou bylo vytvořit návrh domu s omezeným rozpočtem pro realizaci, který však bude jednoduchý, funkční, umožní bezbariérové užívání v přízemí a splní veškeré limitní požadavky územní studie. Jedná se o dvojpodlažní objekt s téměř čtvercovým půdorysem s bílou fasádou, dřevěnými rámy oken a místy dřevěným obložením. Ke hmotě domu přiléhá dřevěné kryté stání. Sedlové střechy mají sklony 20° a 40°. Kratší střešní rovina je situovaná na sever do ulice, delší na jih do zahrady. Toto řešení je vhodné pro budoucí osazení fotovoltaickými panely nebo solárními kolektory.
Dispozičně se jedná o 5+kk s užitnou plochou 109,5 m². Vstup do domu je situován na sever a navazuje na vstupní branku na pozemek. 1.NP je z požadavků investora řešeno jako bezbariérové pro budoucí užívání nemocným členem rodiny, kde bude mít svůj pokoj. Jinak je vstupní podlaží věnováno především společenské části domu. Ve 2.NP se nachází dva dětské pokoje, ložnice se šatnou, koupelna a WC.