';
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Leave a reply

Popis projektu
Kompletní rekonstrukce bytu v panelákovém domě. Stávající dispozice je pro rodinu se dvěma dětmi nevyhovující a muselo dojít k razantní změně uspořádání celého bytu. Dětský pokoj se nacházel v nejmenším pokoji se skromnou plochou 8,4 m 2. Koupelna a WC, v klasickém panelákovém bytovém jádru z umakartu, je v dnešní době také již nevyhovující, a to jak z materiálového hlediska, tak prostorového uspořádání. Přístup do pokojů byl dlouhou úzkou chodbou, na kterou volně navazovalo zádveří. Vzhledem ke konstrukčnímu systému domu jsme se s investorem rozhodli, že se pokusíme novou dispozici navrhnout bez nutnosti vytváření nových otvorů do železobetonových nosných panelů, což by celou rekonstrukci s omezeným rozpočtem značně prodražilo. V rámci úprav dispozice je dána přednost dětem, které získají nový velký dětský pokoj na místě stávajícího obývacího pokoje. Společenská zóna bytu se kompletně přesouvá do středu dispozice a obývací pokoj spolu s kuchyní tvoří jeden otevřený prostor. Samotná kuchyňská linka má minimální rozměry, je však doplněna o další pracovní plochu formou ostrůvku s úložnými prostory. Kuchyni od obývací části vizuálně dělí jídelní stůl. Obývací část se nachází v prostoru bývalé chodby a tvoří ji malý gauč se dvěma stolky při jeho stranách. Prostor vedle instalačního jádra je vyčleněn pro stolek s PC. Stávající zádveří bude z důvodů tepelně technických a akustických odděleno od obývacího prostoru posuvnými dveřmi. Ty jsou zakomponovány do obývací stěny, za kterou dveřní křídlo zajíždí. Koupelna je navržena v bývalém dětském pokoji. Ložnice zůstává na svém místě. Součástí rekonstrukce je i kompletní návrh interiéru bytu s jednoduchými barevnými kombinacemi neutrálních barev, doplněné o živou barvu. Nábytek je vybrán s ohledem na cenu a nenáročnou údržbu.   Popis projektu interiéru zde. Galerie na facebook zde.